Lidhje

Gjykatësi në Nju Jork, Trump të dorëzojë formularët e taksave


Sipas vendimit të një gjykatësi federal të marrë të hënën, Presidenti Donald Trump duhet të dorëzojë formularët e taksave për 8 vitetet e fundit, në bazë të kërkesës së prokurorit në Manhatan. Avokatët e presidentit kishin argumentuar se zoti Trump gëzonte imunetet ndaj padive dhe nuk kishte pse dorëzonte formularët e taksave.

Zoti Trump e apeloi menjëherë vendimin në gjykatën federale të apelit në Manhatan.Në vendimin e tij gjykatësi Victor Marrero kritikon argumentin e avokatëve të zotit Trump se “presidenti, familja dhe bizneset e lidhura me të, qëndrojnë mbi ligjin".

Prokurori i Qarkut të Manhatanit Cyrus Vance kishte kërkuar zyrtarisht taksat personale dhe të kompanive të zotit Trump nga 2011 në 2018.

Avokatët e zotit Trump kishin argumentuar se presidenti gëzon imunitet dhe nuk mund të ishte subjekt i hetimit penal për sa kohë është në detyrë dhe se Kushtetuta sipas tyre kërkonte që prokurori të priste derisa zoti Trump të largohej nga posti.

Donald Trump pritet të kandidojë për t’u rizgjedhur. Mandati aktual i tij përfundon më 20 janar 2021.

Presidenti është përpjekur të mos ofrojë të dhëna mbi shumë aspekte të financave të tij, pavarësisht se gjatë fushatës për Shtëpinë e Bardhë kishte premtuar se do publikonte të dhënat mbi taksat.

Prokurori Vance bëri kërkesë zyrtare për taksat, katër javë pasi lëshoi një tjetër kërkesë drejtuar organizatës Trump për të dhëna mbi pagesat e bëra ndaj dy grave përpara zgjedhjeve të vitit 2016, për të blerë sipas tij, heshtjen e tyre.Ato pretendojnë se kanë patur marrëdhënie seksuale me zotin Trump, por ai e mohon këtë gjë.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG