Lidhje

SHBA: Mënyra të reja për të festuar mes masave të distancimit social


Megjithë pandeminë, njerëzit mbarë botën ende gjejnë mënyra për t’u argëtuar - edhe nëse për këtë duhen mblidhen para ekranit kompjuterit për bërë një mbrëmje. Shtetet e Bashkuara, sajë programeve si Skype dhe Zoom, amerikanët vazhdojnë stërviten, presin virtualisht miq dhe organizojnë festa. Maxim Moskalkov njofton.

Përhapja e shpejtë e koronavirusit Shtetet e Bashkuara bëri autoritetet urdhëronin mbylljen e restoranteve, bareve, studiove jogas dhe vendeve tjera argëtimit.

Por kjo nuk i ka ndaluar njerëzit organizojnë mbrëmje, meditojnë dhe stërviten - thjesht tani i bëjnë gjitha këto online.

Shkrimtari Jackie Summers dhe ekspertja e marketingut Daniella Veras dukej se kanë kaluar pa vështirësi këtë realitet ri.

orën e caktuar, gjithë pjesëtarët e mbrëmjes mblidhen para kompjuterave tyre me pije dorë dhe meze tryezë dhe ndajnë biseda internet duke parë banakierët garojnë përgatitjen e koktejave. E gjithë kjo duke qënë sigurtë shtëpivetyre.

Summers thotë se mbrëmje tilla janë mira për gjithë: ato e lejojnë atë dhe "mysafirët" e tij luftojnë vetminë ndërsa ndihmojnë banakierët e papunë fitojnë pak para.

Mblidhemi, bisedojmë për koktejet, kemi edhe ftuar nderi. Javën e kaluar patëm mjekë dhe infermierë, psikologë, trajnerë dhe këshilltarë financiarë gjitha i ndihmojnë njerëzit shqyrtojnë problemet e jetës tani! Kemi pjesëmarrës rregullt çdo ditë dhe ftuar rinjbëhemi 50-60 njerëz!”

Festimi i ditëlindjeve, gatimi i një recete ndërlikuar bashku, madje edhe një dasmë - nuk janë pamundura organizohen internet këto ditë.

Këto grupime online shërbejnë gjithashtu si një vend i mirë për medituar.

Studioja Recharj Uashington ofron klasa meditimi online për gjithë duan një pushim vogël emocional.

Jetojmë kohë vështira, gjithë kanë pengesa ndryshme dhe ne kemi vendosur mënyra e mire për tja dale është bëjmë meditim orën 6 pasdite me një instruktor. Dhe arsyeja për ti pasur ata drejtpërdrejt sesa regjistruar është… u jep mundësi njerëzve lidhen me një instructor dhe ndajnë përvojën e tyre pasi meditojnë, thotë Maria Hernandez.

Instruktorja e jogës, Elizabeth Feinstone filloi klasat falas për fqinjët e saj pasi disa njerëz kompleksin e apartamenteve saj u testuan pozitivë për COVID-19, dhe menaxhmenti mbylli gjitha ambjentet, përfshi palestrën.

"Mendova se vendosja e grupit përmes Zoom-it do ishte një mënyrë e mirë për t'i bërë njerëzit lidhen dhe marrin frymë bashku sepse është diçka gjithëve u mungon këtë kohë."

Numri i njerëzve përdorin aplikacionin Zoom është rritur me 70% nga fillimi i karantinës rreptë SH.B.A. Ai gjithashtu është bërë aplikacioni i shkarkuar Apple Store - vetëm 23 mars, shumë se 2 milion njerëz e shkarkuan atë pajisje e tyre, 40 herë shumë se dy muaj parë.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG