Lidhje

SHBA: Presidenti Biden shfuqizon ndalimin e një pjese të mirë të kërkesave për kartë të gjelbër


Presidenti i Shteteve Bashkuara Joe Biden anuloi mërkurën një urdhër paraardhësit tij bllokonte shumë aplikantë kartës gjelbër hynin Shtetet e Bashkuara.

Ish-Presidenti Donald Trump e lëshoi masën e ndalimit vitin e kaluar, duke thënë se ishte e nevojshme për mbrojtur punonjësit amerikanë mes nivelit lartë papunësisë për shkak pandemisë koronavirusit.

Zoti Biden e hodhi poshtë atë arsyetim një deklaratë mërkurën shfuqizonte ndalimin e vizave. Presidenti demokrat tha se ajo masë kishte penguar familjet bashkoheshin Shtetet e Bashkuara dhe dëmtonte bizneset amerikane.

Demokrati Biden, ka premtuar shfuqizojë shumë nga politikat e ashpra imigracionit zotit Trump. Grupet për mbrojtjen e imigrantëve kishin kërkuar javët e fundit ai hiqte ndalimin e vizave, i cili kishte afatin skadonte 31 mars.

Zoti Biden la fuqi një tjetër masë ndalon shumicën e punëtorëve huaj përkohshëm.

tetor, një gjykatës federal Kaliforni bllokoi ndalimin e zotit Trump për ata punëtorë huaj pasi prekte qindra mijëra biznese amerikane e sfiduan atë vendim gjykatë.

Curtis Morrison, një avokat imigracioni Kaliforni, i cili përfaqëson personat e prekur nga ndalimi tha se zoti Biden tani do duhet trajtojë çështjen e një numri madh kërkesash janë zvarritur prej muajsh ndërsa pandemia ndërpreu pjesën madhe procedurave nga Departamenti i Shtetit. Procesi mund zgjasë me vite, tha ai.

Departamenti i Shtetit nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese për koment.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG