Lidhje

Kai Eide, i dërguari i posaçëm për shqyrtimin e standardeve për Kosovën


Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara Kofi Annan bëri të ditur sot se ka emëruar ambasadorin e Norvegjisë në NATO, Kai Eide si të dërguarin e posaçëm të OKB-së për shqyrtimin e përparimit të zbatimit të standardeve në Kosovë. Zyra e shtypit e zotit Annan e konfirmoi vendimin për Zërin e Amerikës. Një vlerësim pozitiv do t’i hapte rrugën diskutimit të statusit të Kosovës.

Vendimi i zotit Annan, vjen pas mbledhjes së Këshillit të Sigurimit javën e kaluar, i cili miratoi rekomandimin e sekretarit të përgjithshëm që shqyrtimi i zbatimit të standardeve të fillojë këtë verë.

Zoti Eide, është ekpert për Ballkanin dhe ish-përfaqësues i posaçëm i OKB-së në Bosnje. Washingtoni është shprehur se dëshiron që komuniteti ndërkombëtar të hedhë hapa më të shpejta për zgjidhjen e statusit të Kosovës.

XS
SM
MD
LG