Lidhje

Hidhet në erë shtylla e tensionit të lartë e lidhjes me Kosovën


Në Shqipëri, një shtyllë e tensionit të lartë e linjës së interkoneksionit me Kosovën, është hedhur në erë mbrëmë pas një shpërthimi eksplozivi të vendosur në katër këmbët e saj. Sipas njoftimit të korporatës energjitike shqiptare, bëhet fjalë për një dëmtim shumë të rëndë që do të kërkojë të paktën 2 muaj kohë për t’u riparuar.

Linja e interkoneksionit me Kosovën cilësohet si ndër më të rëndësishmet për të siguruar furnizimin me energji nga importi. Korporata energjitike ka paralajmëruar se dëmtimi i rëndë do te shkaktoje anomali ne furnizimin e rregullt me energji elektrike ne pothuaj gjithe sistemin elektro-energjetik te vendit. Ende nuk ka asnjë të dhënë mbi motivet dhe autorët e kësaj ngjarjeje, e cila pason një seri ngjarjesh të rënda kriminale që kanë ndodhur në Shqipëri dy javët e fundit, ku janë regjistruar të paktën 13 vrasje, një pjesë e mirë e të cilave ekzekutime të tipit mafioz.

Për situatën e krijuar mbrëmë presidenti Alfred Moisiu u takua me drejtuesit e strukturave të sigurisë në vend. Ngjarjet kriminale të kohëve të fundit ka theksuar presidenti dëmtojnë imazhin e vendit po dhe sezonin turistik të verës nga i cili vendit i sigurohen të ardhura të konsiderueshme. Presidenti Moisiu u kërkoi drejtuesve të organeve përkatëse të marrin masat dhe të veprojnë me vendosmëri për të parandaluar çdo akt kriminal si dhe të bëjnë maksimumin për venien para drejtësisë të autorëve.

XS
SM
MD
LG