Lidhje

Drejtori i CIA-s thotë se torturat janë kundërproduktive


Drejtori i CIA-s, Porter Gos tha se torturat janë kundërproduktive dhe Shtetet e Bashkuara nuk i përdorin ato kundër të ndaluarve.

Në një intervistë me rrjetin ABC zoti Gos thotë se Shtetet e Bashkaura e sigurojnë informacionin përmes marrjes në pyetje të të ndaluarve nga profesionistë që nuk përdorin torturat.

Drejtori i CIA-s, nuk bëri komente mbi një amendament të paraqitur nga senatori John McCain që e bën torturën të jashtëligjshme. Zoti Gos tha se ai nuk nbën lobizëm për ligje dhe nuk merret me hartim politikash.

Po ashtu ai nuk bëri komente për njoftimet e fundit të shtypit se CIA ka qendra të fshehta burgimi në vendet e Evropës Lindore ku mban të dyshuar për terrorizëm. Por zoti Gos tha se disa prej njoftimeve që kanë dalë në shtyp, janë sipas fjalëve të tij, tërësisht të pavërteta.

XS
SM
MD
LG