Lidhje

Haga merr vendimin për një gjyq të vetëm ndaj Sllobodan Millosheviçit


Gjykata e Hagës për Krime Lufte mori vendimin të mos e ndajë çështjen e Kosovës nga gjyqi që ka të bëjë me rolin e ish-presidentit jugosllav Sllobodan Millosheviç në Kroaci dhe Bosnje-Hercegovinë.

Ekipi prej tre gjykatësish e mori këtë vendim sot. Ata kishin sugjeruar më parë zhvillimin e gjyqeve të veçanta, për shkak të shqetësimeve në rritje mbi gjendjen jo të mirë shëndetësore të ish-presidentit jugosllav, që e ka vonuar vazhdimisht procesin. Gjykata gjithashtu e shtyu gjyqin deri më 23 janar, me rastin e ndërprerjes për Krishtlindje, si dhe për tre javë të tjera për t’i dhënë mundësi Sllobodan Millosheviçit të pushojë.

Gjykata e hodhi poshtë kërkesën e të pendehurit që t’i lihet më tepër kohë ekipit të avokatëve të tij dhe e kritikoi atë se po ia kushton shumicën e kohës Kosovës, në përpjekje për ta detyruar gjykatën ta shtyjë procesin. Sllobodan Millosheviç përballet me më tepër se 60 akuza për krime lufte dhe krime kundër njerëzimit.

XS
SM
MD
LG