Lidhje

Konservatorët mbajnë pushtetin në zgjedhjet lokale në Greqi


Në Greqi rezultatet përfundimtare të raundit të dytë të zgjedhjeve lokale tregojnë një mbështetje të madhe për partinë konservatore në pushtet, Demokracia e Re.

Votimet u zhvilluan të dielën në 7 rajone, ku kandidatët nuk mundën të siguronin një fitore në raundin e parë, i cili u zhvillua javën e kaluar.

Partia Demokracia e Re fitoi dy nga prefekturat ndërkohë që kandidatët e mbështetur nga Partia Socialiste PASOK, e opozitës, fituan në 5 zona.

Së bashku me rezultatet e raundit të parë, partia konservatore në pushtet do të kontrollojë 30 nga 54 qeveritë lokale të Greqisë si dhe 2 qytetet më të mëdha të vendit, Athinën dhe Selanikun.

Kryeministri Kostas Karamanlis, thotë se rezultatet e zgjedhjeve tregojnë mbështetjen nga populli grek të programit të reformave ekonomike.

Zgjedhjet e ardhëshme të përgjithshme në Greqi do të mbahen në vitin 2008.

XS
SM
MD
LG