Lidhje

Shqipëri: Mosmarrëveshja pozitë-opozitë mbetet në letër

  • Armand Mero
  • Tiranë

Në Shqipëri, marrëveshja e firmosur të shtunën mes Partise Demokratike dhe Partisë Socialiste ka mbetur thjesht një akt i firmosur në letër.

Gjithshka është bllokuar në interpretimin juridik të njërës prej pikave të marrëveshjes që lidhet me përdorimin e certifikatave që jane hedhur në perdorim përpara 1 nëntorit.

Mbrëmë, kryeministri Sali Berisha fajesoi socialistët, të cilët sipas tij po shkelin marrëveshjen e porsa fimosur. Ndërsa socialistet, të cilët thane mbrëmë se tashmë hapej rruga për një beteje të barabartë elektorale, e quajtën pozicionimin e kryeministrit dhe së djathtës një truk për t'iu shmangur marrëveshjes. Edhe sot, përfaqësues ndërkombëtarë, te cilët ndërmjtësuan në arritjen e marrëveshjes, kanë tentuar t'i sheshojnë kundërthëniet, por pa asnje rezultat.

Kryeminisri Berisha tha mbrëmë, se në rast të një konsensusi të munguar, atehere vendi do të shkojë në zgjedhje më 20 janar.

XS
SM
MD
LG