Lidhje

Bashkimi Evropian kritikon goditjet ajrore amerikane ne Somali


Bashkimi Evropian tha se goditjet ajrore amerikane në Somali nuk ndihmojnë përpjekjet për vendosjen e qendrueshmërisë afatgjatë në këtë vend të shkatërruar nga lufta.

Një zëdhënës i Komisionerit evropian për Zhvillimin, Luis Mishel, tha se tërheqja e trupave etiopiane dhe vendosja e një force paqeruajtëse ndërkombëtare janë mënyra më e mirë për të garantuar sigurinë në Somali.

Ai tha se vetëm një zgjidhje politike që përfshin forcat të gjitha forcat politike somaleze mund të djellë paqe dhe qendrueshmëri të përhershme në Somali.

XS
SM
MD
LG