Lidhje

Ukrainë: Gjykata Kushtetuese shqyrton dekretin e presidentit


Gjykata Kushtetuese e Ukrainës filloi dëshmitë lidhur me ligjshmërinë e dekretit të presidentit Viktor Jushçenko për shpërndarjen e parlamentit dhe mbajtjen e zgjedhjeve të reja.

Debatet filluan sot në mëngjes, ndërkohë që disa qindra përkrahës dhe kundërshtarë të presidentit u mblodhën përpara ndërtesës së gjykatës. Ekspertët thonë se diskutimi rreth ligjshshmërisë së dekretit mund të zgjasë një muaj. //rd//

XS
SM
MD
LG