Lidhje

Tiranë: Ambasadorja amerikane nderohet me "Medaljen e Mirënjohjes"


Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara në Shqipëri Marsi Ries u dekorua sot në Tiranë nga presidenti Alfred Moisiu.

Kreu i shtetit shqiptar i dorëzoi ambasadores Ries "Medaljen e Mirënjohjes" në shenjë respekti dhe vlerësimi të lartë për kontributin e dhënë prej saj gjatë aktivitetit diplomatik në Shqipëri.

Sipas motivacionit të medaljes veprimtaria e ambasadores Ries ka forcuar më tej marrëdhëniet e shkëlqyera të miqësisë e të bashkëpunimit që ekzistojnë mes Shqipërisë dhe Shteteve të Bashkuara.

Ambasadorja Ries filloi punën e saj në krye të përfaqësisë diplomatike amerikane në Tiranë në tetor të vitit 2004. Mandati i saj përfundonte në fillim të vjeshtës, por ajo do të largohet pak ditë pas vizitës së presidentit amerikan Xhorxh Bush në Tiranë. Ambsadorja Ries është ngarkuar me një tjetër detyrë, atë të këshilltares për cështjet politiko ushtarake në Irak.

Në vend të ambasadores Ries, presidenti Bush ka propozuar që në Tiranë, selia diplomatike të drejtohet nga Xhon Uidhërs, i dytë. //iç//

XS
SM
MD
LG