Lidhje

Shqipëri: Vazhdojnë bisedimet në kërkim të mirëkuptimit për kandidaturat për president


Bisedimet midis partive politike ne Tirane vazhduan edhe sot ne kerkim te mirekuptimit per kandidaturat për presidentin qe do te votohen nga parlamenti.

Perfaqesuesit kryesore te forcave politike diskutuan sot per rreth 4 ore mbi procesin e zgjedhjes se presidentit, por thane se nuk kishin shqyrtuar emra konkrete kandidatesh.

Tryeza e partive ka njoftuar parlamentin se diten e djele aty do te votohet per presidentin e ri, i cili do te dale nga mirekuptimi i partive.

Duket se forumi i kryetarëve të partive politike i dha dje shtytje përpara zgjedhjes së presidentit të ri të vendit. Por ndërsa negociatat po përparojnë, analistët po shprehin shqetësim për shkeljen e afateve ligjore dhe precedentin që kjo mund të krijojë për të ardhmen.//rd//

XS
SM
MD
LG