Lidhje

Komuniteti ndërkombëtar po kërkon një rezolutë të re për Kosovën


Ministri i jashtëm francez, Bernard Kushner, tha sot në Prishtinë se komuniteti ndërkombëtar po kërkon një rezolutë të re për Kosovën në përpjekje për të mundësuar arritjen e një kompromisi. Nëse kjo nuk arrihet, tha ai, do ti kthehemi planit Ahtisari. Zoti Kushner, i cili kakryeadministrator ndërkombëtar i Kosovës, hodhi poshtëmundësinë e ndarjes së Kosovës. Ndërsa presidenti i vendit Fatmir Sejdiu, iu drejtuapopullit të Kosovës, duke nënvizuar se udhëheqësitpolitikë dhe populli do ti shkojnë bashkë deri në fundkësaj cështjeje. Hashim Thaci, kryetari i Partisë më të madhe në opozitë, Partisë Demokratike, tha se Kosova do të bëhet e pavarur në një mënyrë a në një tjetër. //iç//
XS
SM
MD
LG