Lidhje

UNMIK-u kërkon përfundimin e grevës së urisë në burgun e Dubravës


Misioni i Kombeve të Bashkuara në Kosovë u ka bërë thirrje të burgosurve në burgun më të madh të Kosovës t’i japin fund grevës së urisë që kanë filluar që të shtunën.

Zëdhënësi i misionit i tha Zërit të Amerikës se 476 të burgosur kanë kundërshtuar të hanë, një pakësim i numrit prej 500 të burgosurish disa ditë më parë. Në këtë burg pranë Dubravës, 112 km në perëndim të Prishtinës, mbahen afro 700 të burgosur.

Të burgosurit po kërkojnë leje për t’u larguar përkohësisht nga burgu, të drejta të pakufizuara për vizita dhe të drejtën për amnisti.

Në një letër drejtuar secilit të burgosur në këtë objekt, zyrtarët e OKB-së thanë se shëndeti fizik dhe psikologjik i të burgosurve është një temë shqetësuese për misionin e OKB-së. Zyrtarët thanë megjithatë, se kërkesat që kanë paraqitur të burgosurit janë për privilegje që u jepen vetëm disa të burgosurve në raste të veçanta. //iç//

XS
SM
MD
LG