Lidhje

Analisti diplomatik Shaban Murati mbi NATO-n, Shqipërinë dhe Ballkanin


Në Shqipëri, një prej njohësve më të mirë të Ballkanit, diplomati Shaban Murati, shprehet se vendimi i pritshëm për ftesën për anëtarësim në Nato të Shqipërisë, Kroacisë dhe Maqedonisë është një vendim strategjik i Aleancës për të shtrirë zonën e sigurisë edhe në një rajon problematik si ai i Ballkanit. Zoti Murati shpjegon se ky akt do të jetë me ndikime edhe për Kosovën dhe Serbinë, ndërsa është i mendimit se do të influencojë në thellimin e reformave edhe në Shqipëri. Me analistin diplomatik Shaban Murati bisedoi korespondenti ynë në Tiranë, Armand Mero.

XS
SM
MD
LG