Lidhje

Kremtohet 150 vjetori i Katedrales së Shkodrës


Në Shkodër u kremtua 150 vjetori i Katedrales katolike te qytetit, nje nga simbolet e besimit, historise dhe kultures se ketij qyteti.

Pas vitit 1967, Katedralja u shnderrua ne pallat sporti nga regjimi komunist, por me fillimet e proceseve demokratike ajo u rindertua, për t'u vizituar me pas nga Papa Gjon Pal II dhe Nene Tereza. Për rindërtimin e Katedrales së Shkodrës kanë ndihmuar edhe shqiptarë nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës. //rd//

XS
SM
MD
LG