Lidhje

Arkeologet shqiptare pergatisin te parat harta dixhitale


Shqiperia sapo ka pergatitur hartat e para per thellesite e veta detare. Arkeologet shqiptare ne bashkepunim me fondacionin amerikan RPM dhe Institutin amerikan te arkeologjise detare pergatiten te parat harta dixhitale tredimensionale ne ujerat prane Sarandes. Ato vleresohen se kane vlera te medha studimore per historine dhe per turizmin. Por arkeologjia shqiptare ka edhe problemet e veta, me riorganizimin e institucioneve kerkimore shkencore.

XS
SM
MD
LG