Lidhje

Bajza, një nga zonat më të rrekzikshme mjedisore në Ballkan


Stacioni hekurudhor ndërkombëtar i Bajzes është nje nga nente zonat e nxehta mjedisore të rajonit të Ballkanit, ku Agjensia e Kombeve të Bashkuara për Zhvillim do të ndërhyje për pastrimin e zonës nga ndotjet e rrezikshme. Në stacionin e Bajzes, prej 15-vitesh, gjenden të magazinuara në kushte jo të përshtatshme, më shumë se 200-ton mbetje të rrezikshme për mjedisin dhe shendetin e njerëzve. Prej kohësh drejtuesit e stacionit hekurudhor, si edhe zyrtarë vendorë, kane bëre thirrje për një nderhyrje urgjente në këte zonë.

XS
SM
MD
LG