Lidhje

OSBE: Mangësitë në sistemin e drejtësisë penale në Kosovë


Një raport i Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë, vë në pah mangësitë në sistemin e drejtësisë penale në Kosovë në trajtimin e rasteve të trazirave të marsit të vitit 2004. Në këtë raport thuhet se prokurorët nuk i kanë ngritur aktakuzat, apo nuk kanë ndjekur penalisht autorët e veprave penale dhe gjykatat nuk e kanë parë motivin etnik e ndëretnik si rrethanë rënduese gjatë trajtimit të rasteve të trazirave të marsit.

XS
SM
MD
LG