Lidhje

Ekonomisti dhe historiografi Teodor Kareco thotë se historia e Shqipërisë duhet rishkruar


Ekonomisti dhe historiografi nga Shqipëria, Teodor Kareco, thotë se historia e Shqipërisë ka nevojë për t'u rishkruar por puna e bërë deri tani ka mangësi serioze. Ai kritikon sidomos botimin e Historisë së Popullit Shqiptar të vitit 2007 për pasaktësi, mungesë dokumentacioni dhe paragjykime ndaj figurave apo ngjarjeve historike. Dr. Kareco ka qenë studiues dhe pedagog i ekonomisë në Universitetin e Tiranës ndërsa sot jeton në Troy të shtetit Miçigan.

XS
SM
MD
LG