Lidhje

Tërnava:  Përpjekje intensive për njohjen e Kosovës nga Konferenca Islamike


Udhëheqës të lartë të komuniteteve të ndryshme myslimane në botë kanë dalë kohët e fundit me nisma të reja për të nxitur dialog me komunitete të krishtera dhe të besimeve të tjera fetare, në përpjekje për të eliminuar paragjykimet dhe për të ulur ndikimin e ekstremizmin dhe në shërbim të një dialogu më konstruktiv mbarë-fetar. Në kuadër të njërës prej këtyre nismave, Universiteti Yale këtu në Shtetet e Bashkuara organizoi këtë javë 4 takime me udhëheqës myslimanë dhe të krishterë me temën "Një botë e përbashkët mes nesh." Në këtë takim mori pjesë edhe Myftiu i Kosovës Naim Tërnava.

XS
SM
MD
LG