Lidhje

Situata politike në Shqipëri në sytë e analistit Shinasi Rama


Megjithëse Shqipëria ka bërë një rrugë të gjatë që nga përmbysja e komunizmit, vendit i mbeten ende shumë sfida në rrugën e demokracisë, që nga organizimi i zgjedhjeve me standarde plotësisht të pranueshme ndërkombëtare e deri tek klima politike që vazhdimisht kthehet në një duel mes forcave kryesore politike, apo instiucioneve të ndryshme.

Shqipëria realizoi një arritje të rëndësishme me marrjen e ftesës per NATO-n, por periudha deri në anëtarësimin e plotë, është një prove. Nga ana tjetër ngjarje si ajo Gërdecit dhe mënyra sesi u trajtua dhe vazhdon të trajtohet ajo përbëjnë një sfidë jo vetëm para komunitetit ndërkombëtar, por edhe qytetarëve. Në emisionin Ditari, Zëri i Amerikës zhvilloi një intervistë me profesorin e Universitetit të Nju Jorkut, Shenasi Rama.

XS
SM
MD
LG