Lidhje

Debati për rihapjen e gjykatave në veri të Kosovës


Misioni i Kombeve të Bashkuara në Kosovë ka marrë vendim që nga tetori të rihapë gjykatën komunale dhe atë të qarkut në pjesën veriore të Mitrovicës, ndonëse ka paralajmëruar se atje do të vendosen vetëm gjykatës dhe prokurorë të UNMIK-ut. Ndërkaq, ekspertët e drejtësisë vendimin e UNMIK-ut e cilësojnë si hap të mirë drejt zbatimit të ligjit në atë pjesë të Kosovës, megjithëse tërheqin vërejtjen se në këto gjykata duhet vendosen edhe gjykatës e prokurorë vendas.

XS
SM
MD
LG