Lidhje

Një grup investitorësh ofron rreth 1.4 miliardë dollarë për AlitalianNjë grup investitorësh italianë, thonë se do të vazhdojnë negociatat për të shpëtuar nga falimentimi linjën ajrore italiane Alitalia, pavarësisht kundërshtimeve të sindikatës.

Shoqëria ajrore italiane shpalli planet e saj të premten në mbrëmje, pas një afati përfundimtar që kishte vendosur vetë për përfundimin e bisedimeve për marrëveshjen.

Grupi i investitorëve ka ofruar rreth 1.4 miliardë dollarë per shoqërinë ajrore Alitalia, për ta shpëtuar atë nga falimentimi. Por grupi i investitorëve shtoi se duhet qe njekohesisht të shkurtojë nje pjese te vendeve te punes.

Vetëm 4 nga 9 sindikatat e linjës ajrore e kanë miratuar planin e shpëtimit.

Pa ndihmë nga Shoqëria Ajrore e Italisë dhe te nje investitori tjetër, Alitalia mund të falimentoje plotesisht.

Linja ajrore eshte rreth 50% prone e shtetit.

Kjo kompani po humbet rreth 4 milion dollarë në ditë dhe ka thuajse 1.5 miliardë dollarë borxh, shumë e cila do të paguhet nga taksapaguesit italianë, nëse nuk realizohet marreveshja e shpëtimit.

XS
SM
MD
LG