Lidhje

Mjeshtëria e filigranit në Kosovë, një trashëgimi e lashtë e saj


Mjeshtëria e filigranit në Kosovë është një nga trashëgimitë më të pasura dhe më të lashta artistike. Ajo është trashëguar brez pas brezi dhe sot përballet me vështirësitë me të cilat përballen të gjitha artizanatet e vjetra. Mjeshtrit dhe njohësit e sotëm të kësaj fushe thonë se filigrani është në një formë synonim i Kosovës që kërkon më shumë përpjekje për ruajtjen dhe kultivimin e tij.

XS
SM
MD
LG