Lidhje

Shkodër: 100-vjetori i Kongresit të Manastirit


Në Shkodër, sot u përkujtua me një konferencë shkencore 100 vjetori i Kongresit të Manastirit, Kongres në të cilin gjuhëtarët dhe atdhetarët shqiptarë përcaktuan alfabetin e gjuhës shqipe, si një ngjarje e rëndësishme, e cila i parapriu edhe Pavarësisë së Shqipërisë. Po sot, Bashkia e Shkodrës i dha emrin "Kongresi i Manastirit", njërës prej rrugëve të këtij qyteti.

XS
SM
MD
LG