Lidhje

Kosova gjatë vitit 2008


Viti 2008 në Kosovë njihet si vit i pavarësisë së saj. Më 17 shkurt institucionet e vendit shpallën pavarësinë e cila u njoh menjëherë nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe vendet kryesore të Bashkimit Evropian. Shpallja e pavarësisë u kundërshtua nga Beogradi i mbështetur nga Rusia. Kjo bëri që gjatë tërë vitit të zhvillohen debate të ashpra për rrugën e ristrukturimit të pranisë civile ndërkombëtare. Një kronikë me ngjarjet kryesore të vitit 2008 në Kosovë do ta ndiqni nesër (të hënën) në emisionin tonë "Ditari", ora 18:00

XS
SM
MD
LG