Lidhje

Papunësia dhe strehimi në Vaun e Dejës


Vau i Dejes, një ndër qytetet më të rinj në Shqiperi, është formuar nga ish punëtorët që ndërtuan hidrocentralet e mëdha të kaskadës së Lumit Drin, të Vaut të Dejës, Fierzës dhe Komanit. Por, aktualisht banorët e tij jetojne në vështirësi ekonomike. Ndërkohë, rreth 150 familje vazhdojnë të strehohen në ish ndërtesat e dikurshme të punëtorëve, jashtë kushteve normale të jetesës dhe me rrezik për shëndetin e tyre. Drejtuesit e bashkisë shpresojnë se këtë vit, qeveria do t'i ndihmojë, duke ndërtuar për ta banesa sociale.

XS
SM
MD
LG