Lidhje

Deputeti Riza Halimi komenton për tensionet në Preshevë


Riza Halimi, deputet në parlamentin e Beogradit nga Lugina e Presheves ndodhet në Shtetet e Bashkuara për të sensibilizuar zyrtarët e këtushëm lidhur me gjendjen në Serbinë jugore, ku në fund të dhjetorit u arrestuan 10 shqiptarë, ish luftëtarë të UÇK-së që akuzohen se gjatë dhe pas konfliktit të vitit 1999 në Kosovë kanë kryer vrasje dhe rrëmbime të banorëve serbë në rajonin e Gjilanit. Ai thotë se arrestimet e fundit ishin vetëm kulmi i veprimeve të tilla nga autoritetet serbe dhe se me këto veprime Beogradi përpiqet të justifikojë ruajtjen e pranisë së xhandarmërisë në Luginën e Preshevës.

XS
SM
MD
LG