Lidhje

NATO mund të shkurtojë paqeruajtësit në Kosovë


Komandanti i trupave të NATO-s ka paralajmëruar mundësinë e shkurtimit të trupave paqeruajtëse në Kosovë në pajtim me zhvillimet në terren. Aktualisht rreth 15 mijë trupa të NATO-s shërbejnë në Kosovë dhe komandanti i tyre beson se ky numër është i panevojshëm, meqë gjendja e sigurisë është përmirësuar. Zyrtarët vendas thonë se shkurtimi i pranisë së forcave paqeruajtëse duhet të ndodhë krahas rritjes së përgjegjësive të mekanizmave vendase të Sigurisë dhe afrimit të Kosovës me strukturat e NATO-s.

XS
SM
MD
LG