Lidhje

Intervistë me Shirli DioguardinShirli Kloes DiGuardi, Këshilltare për Çështjet e Ballkanit në Lidhjen Qytetare Shqiptaro-Amerikane thotë se Serbia po zhvillon një spastrim të heshtur etnik në Luginën e Preshevës, Medvegjë dhe Bujanovc. Ajo thotë se rasti më flagrant është arrestimi në dhjetor të vitit të kaluar i 10 shqiptarëve të cilët Beogradi i ka portretizuar si kriminelë lufte.

Pjesë e problemit për situatën e krijuar, thotë ajo, është moszbatimi i Marrëveshjes së Konçulit të vitit 2001. Zonja DioGuardi thotë se nuk do të ketë zgjidhje të konfliktit në Ballkan nëse nuk do të ketë respektim të barabartë të të drejtave të njeriut dhe atyre civile. Së shpejti në Ditar.

XS
SM
MD
LG