Lidhje

NASA lëshon anijen e hapësirës Discovery


Agjencia amerikane e hapësirës, NASA, lëshoi anijen Discovery drejt stacionit orbital nderkombetar. Nisja ishte shtyre për shkak të një rrjedhjeje hidrogjeni.

Misioni i anijes Discovery është furnizimi me energji i stacionit ndërkombëtar të hapësirës. Nëse çdo gjë shkon sipas planit, astronautët do të instalojnë edhe disa panele të tjera diellore, do të inspektojnë mburojën termike të stacionit dhe do të kryejnë punët e zakonshme të mirëmbajtjes.

Discovery po dërgon në stacionin e hapësirës astronautin japonez Koiçi Vakata. //ii

XS
SM
MD
LG