Lidhje

Pakicat jo serbe në Kosovë, si ndjehen ato?


Udhëheqësit politikë të Kosovës thonë se Kushtetuta dhe ligjet e vendit sigurojnë të drejta të barabartë dhe trajtim të njëjtë për të gjitha pakicat kombëtare. Ata u janë përgjigjur kështu shqetësimeve të ngritura edhe nga organizata ndërkombëtare sipas të cilave përfaqësuesit e pakicave kombëtare jo serbe në Kosovë, janë nën hijen e marrëdhënieve ndërmjet komunitetit shumicë shqiptar dhe atij pakicë serb.

XS
SM
MD
LG