Lidhje

Përpjekje për zgjidhjen e çështjes së emrit të Maqedonisë


Ndërmjetësi i Kombeve të Bashkuara për çështjen e emrit të Maqedonisë, Mathew Nimitz u ka paraqitur sot autoriteteve shtetërore në Shkup ndryshimet në propozimin e tij për emrin e Maqedonisë, të kontestuar nga Greqia fqinje. Por ai nuk ka dhënë hollësi lidhur me këtë propozim. Zoti Nimitz thotë se qëllimi i negociatave është që të gjendet një zgjidhje dinjitoze dhe e përshtatshme për të dyja palët, që i shërben mbrojtjes së identitetit të shtetit dhe që përbën përfundimin e një çështjeje të vështirë në rajon.

XS
SM
MD
LG