Lidhje

Kriza globale dhe ndikimi tek ekonomia ruse


Qeveria ruse publikoi shifra të reja ekonomike që sugjerojnë se vendi mund ta ketë kaluar pikën më të ulët të recesionit.

Shërbimet Federale të Statistikave thanë sot se papunësia në Rusi ra në 8,3 përqind në qershor nga 8,5 përqind muajin e kaluar. Ekonomistët ia atribuan këtë përmirësim nevojës sezonale për krah pune në sektorët e ndërtimit dhe bujqësisë.

Papunësia në Rusi arriti në gati 10 përqind në fillim të këtij viti, ndërkohë që ngadalësimi ekonomik global kontribuoi në recesionin më të rëndë në Rusi prej dekadash.

Shifra të tjera ekonomike ruse për qershorin tregojnë përmirësim nga muaji i kaluar.

Investimet e kapitalit nga kompanitë ruse u rritën me 18 përqind në maj, ndërsa të ardhurat u rritën me 3,7 përqind. Të dy treguesit kishin rënie në krahasim me qershorin e vitit të kaluar.//lk


XS
SM
MD
LG