Lidhje

Shqipëri: Linjë e re interkonjeksioni e tensionit të lartë


Në Shqipëri po ndërtohet një linjë interkonjeksioni e tensionit të lartë që lidh vendin me Greqinë dhe Malin e Zi. Në segmentin Elbasan - Tiranë të kësaj linje po punon një firmë shqiptare, duke ngritur dhjetra shtylla. Ky investim, që e lidh vendin me rrjetin energjitik europian, pritet të jetë një nxitje e madhe për zhvillimin e ekonomisë në Shqiperinë e Mesme, sidomos për zona të rëndësishme industriale si Elbasani.

XS
SM
MD
LG