Lidhje

Aktivitet i ri arkeologjik në jug të Shqipërisë


Në Shqipëri periudha e verës shoqërohet me një seri misionesh arkeologjike që sjellin në dritë kërkime dhe gjetje të reja. Arkeologë shqiptarë dhe italianë po punojnë këto ditë në një Teatër të periudhës romake në Luginën e Drinos në Jug të Shqipërisë për të zgjeruar përmasat e zbulimit të rrënojave të vjetra. Krahas studentëve shqiptarë në misionin arkeologjik po marrin pjesë edhe studentë nga Universiteti i Oxfordit. Korrespondenti ynë Raimond Kola ishte në zonën ku po kryhen gërmimet dhe përgatiti kronikën:

XS
SM
MD
LG