Lidhje

Restaurime të reja në Qendrën Historike të Gjirokastrës


Në qytetin muze të Gjirokastrës drejtuesit e monumenteve thonë se po fillojnë restaurime të reja në Qendrën Historike. Restaurimet financohen nga qeveria shqiptare dhe vijnë edhe në kuadër të përgatitjeve për Festivalin Folklorik Kombëtar të Gjirokastrës që do të mbahet në shtator. Në qendrën historike kanë rinisur punimet edhe në një kompleks arkitekturor pas bllokimit që kishte bërë Organizata Botërore e Monumenteve UNESCO deri në prishjen e një ndërtimi të paligjshëm. Korespondenti ynë Raimond Kola sjell hollësi.

XS
SM
MD
LG