Lidhje

Serbia: Zgjedhje vendore në dy komuna të Kosovës


Qeveria e Serbisë ka paralajmëruar se nesër do të mbajë zgjedhjet e jashtëzakonshme për pushtetin lokal në dy komuna të Kosovës, në Prishtinë dhe në Pejë. Qeveria e Kosovës i cilëson këto si veprime paralele të pavlefshme, por përjashton mundësinë e përdorimit të forcës për t'i penguar ato. Analistët ndërkaq e konsiderojnë këtë si një ndërhyrje në punët e brendshme të Kosovës dhe kërkojnë që institucionet shtetërore të vendit të reagojnë ndaj veprimeve të Beogradit.

XS
SM
MD
LG