Lidhje

Serbia: Zgjedhje vendore në dy komuna të Kosovës


Qeveria e Serbisë organizoi të dielën mbajtjen e zgjedhjeve të jashtëzakonshme për pushtetin lokal në dy komuna të Kosovës, në Prishtinë dhe në Pejë. Sipas përfaqësuesve të partive serbe pjesëmarrëse në këto zgjedhje, këto votime dëshmojnë praninë e Serbisë në Kosovë. Qeveria e Kosovës, e cila është kritikuar për mosveprim në pengimin e këtyre zgjedhjeve, i ka cilësuar votimet të pavlefshme për vendin, por ka përjashtuar përdorimin e forcës për parandalimin e tyre.

XS
SM
MD
LG