Lidhje

Shqipëri: Ekspertët paralajmërojnë vështirësi ekonomike


Ekonomia shqiptare pritet te ndeshet ne veshtiresi jo te vogla ne keto muaj, per shkak te shpenzimeve te medha buxhetore ne 7 muajt e pare te vitit, nderkohe qe mungesa e parase ne treg ka ulur shitjet e çdo produkti. Eksperte te ekonomise pohojne se nderrimi i qeverise ne mes te vitit dhe shpenzimet e medha buxhetore kerkojne qe te behet nje kujdes i madh ne 4-5 muajt e mbetur. Çdo veprim - sipas tyre - duhet te behet me transparence, sepse ende nuk eshte publikuar asnje plan konkret per menaxhimin e deficitit buxhetor, dhe ky nuk duhet te mbulohet me parate e privatizimeve.

XS
SM
MD
LG