Lidhje

Shqipëri: Historianët kërkojnë debat për çështjen e kufirit detar


Në Shqipëri disa dhjetra shoqata dhe historianë të njohur kanë nënshkruar një rezolutë përmes së cilës i kërkojnë parlamentit dhe presidentit të vendit të mos miratojnë marrëveshjen me Greqinë për përcaktimin e kufirit detar derisa ajo t'i nënshtrohet një diskutimi të hapur të ekspertëve. Kjo marrëveshje ka shkaktuar debate disa mujore dhe ekspertë ushtarakë kanë hedhur dyshime të forta se Shqipëria ka humbur sipërfaqe të konsiderueshme me përcaktimin e vijës së re detare.

XS
SM
MD
LG