Lidhje

Kosova në pritje të rezultatit të zgjedhjeve


Në Kosovë, po vazhdon numërimi i votave të fundit para shpalljes së rezultateve përfundimtare të zgjedhjeve të së dielës për pushtetin komunal.

Njëkohësisht, Komisioni Zgjedhor për Ankesa e Parashtresa është duke shqyrtuar ankesat e partive politike për shkelje të rregullave gjatë fushatës dhe në ditën e votimeve. Autoritetet e këtij Komisioni thanë se kanë pranuar 150 ankesa, në dallim nga zgjedhjet e kaluara kur kishte më shumë se 700 ankesa të subjekteve politike.

Zgjedhjet e së dielës janë vlerësuar pozitivisht nga autoritetet vendase e ndërkombëtare të cilët thonë se rrjedha e mirë e votimeve do të ushtrojë ndikim edhe në zhvillimet tjera politike për Kosovën. //rd//

XS
SM
MD
LG