Lidhje

Qeveria amerikane ka miratuar 13 mostrat e para të qelizave embrionale


Qeveria amerikane ka miratuar 13 mostrat e para të qelizave embrionale njerëzore për studime, duke u mundësuar shkencëtarëve të përdorin paratë e taksapaguesve për kërkime të tilla.

Drejtori i Instituteve Kombëtare të Shëndetësisë tha dje se agjencia miratoi 13 mostrat e para pasi arriti në përfundimin se ato i përmbushnin udhëzimet etike për përdorimin e tyre. Një nga kërkesat është që qelizat të vijnë nga donatorë që janë të informuar për alternativat që kanë dhe që i dhurojnë ato vullnetarisht. //fg//

XS
SM
MD
LG