Lidhje

Kushtetuesja nis shqyrtimin e marrëveshjes për kufirin detar


Në Tiranë Gjykata kushtetuese nisi sot shqyrtimin e marrëveshjes për përcaktimin e kufirit detar mes Shqipërisë dhe Greqisë firmosur në prill të këtij viti në Tiranë.

Dy javë më parë Gjykata vendosi pezullimin e procedurave të ratifikimit të marrëveshjes nga parlamenti pasi pranoi ankesën e bërë nga Partia Socialiste sipas së cilës janë të paktën 13 momente në të cilat ka shkelje.

Gjykata kushtetuese degjoi sot pretendimet e palëve mes të cilëve edhe Kolonelin në Rezervë Myslym Pashai, ish drejtor i Insitutit Gjeografik sipas të cilit Shqipëria ka humbur shumë sipërfaqe detare nga marrëveshja.

Pala e qeverisë iu përmbajt qëndrimit të saj se marrëveshja ka respektuar parimet e konventave ndërkombëtare dhe se Shqipëia nuk ka lëshuar nga sipërfaqja e saj duke shtuar se pretendimet e ankimuesve nuk janë mbështetur në prova por në burime mediatike. //ii

XS
SM
MD
LG