Lidhje

30 vjetori i Çmimit Nobel të Paqes për Nënë Terezën


30 vjet më parë, në vitin 1979, fituese e Çmimit Nobel të Paqes ishte Nënë Tereza. Komiteti Nobel e nderoi humanisten e njohur për punën dhe përkushtimin e saj ndaj të varfërve. Siç thoshte ajo vetë, "atë që të pasurit e sigurojnë me para, gëzimin në jetë, unë desha t'ua jepja të varfërve përmes dashurinë". Për të biseduar për Nënë Terezën, Zëri i Amerikës i mori një intervistë nga Nju Jorku botuesit dhe veprimtarit të komunitetit shqiptar të Amerikës, ish gazetarin e Zërit të Amerikës, Gjekë Gjonlekaj.

XS
SM
MD
LG