Lidhje

Intervistë me Vlora Merlakun, punonjëse e OKB-së në Haiti


Në Haiti ndodhet edhe një grup shqiptarësh nga Kosova që punojnë atje prej disa vitesh për Kombet e Bashkuara. Në një intervistë për Zërin e Amerikës, Vlora Merlaku tregon se gjendja në kryeqytetin haitian Port o Prince mbetet kaotike dhe njerëzit ende nuk po marrin ujë dhe ushqimet e duhura megjithëse ndihmat po arrijnë. Ajo thotë se ditën e tërmetit kishte arritur të shpëtojë nga ndërtesa e OKB-së, e cila më pas ishte shkatërruar dhe kishe lënë mjaft viktima. Punonjësja e OKB-së foli nga kompleksi i përkohshëm i OKB-së pranë kryeqytetit haitian dhe i bëri një përshkrim gjendjes në Haiti.

XS
SM
MD
LG