Lidhje

Protesta kunder projektit "Shkupi 2014"


Shoqata qytetare 'Zgjohu' nga Shkupi protestoi sot ne menyre simbolike mbi Uren e Gurit kunder projektit 'Shkupi 2014' qe parasheh ndertime klasike ne sheshin e kryeqytetit dhe perreth tij si dhe mjaft monumente, ku asnje prej tyre nuk i perket historise apo kultures shqiptare. Nderkohe, organizata joqeveritare maqedonase "Sheshi Liria" nuk doli ne proteste ashtu siç kishte paralajmeruar, pas akuzave nga partia VMRO-DPMNE e kryeministrit Nikolla Gruervski se keto protesta organizohen nga Lidhja Social Demokrate e opozites. Shqiptaret, nderkohe, kerkojne qe projekti te pasqyroje realitetin etnik, kulturor dhe fetar ne kryeqytetin e Maqedonise.

XS
SM
MD
LG