Lidhje

Nano kritikon qeverine per mungesen e energjise elektrike - 2001-11-07


Ne takimin e zhvilluar sot me socialistet e qytetit te Koplikut, kryetari i partise socialiste Fatos Nano, kritikoi me tone te ashpra qeverine per paaftesi ne zgjidhjen e krizes se trasheguar te energjise elektrike. Zoti Nano tha se perpara elektoratit, socialistet kane marre nje angazhim te votuar per te zgjidhur kete krize, ç'ka do te thote se te gjitha perparesite ne vendimmarrje dhe ne fondet buxhetore, duhet te shkojne ne infrastrukture, projekte dhe sherbimin energjitik per popullaten dhe sipermarresit.

"Ne nuk mund te tolerojme me qe, me masa emergjente kontradiktore me njera tjetren, nga nje periudhe ne tjetren, te vazhdojne prerjet e energjise elektrike jo vetem per familjaret, por edhe per sipermarresit. Sipermarresit jane gjeneratoret e rritjes dhe zhvillimit ekonomik te vendit. Pa energji ato nuk levizin dot. Kufizimet e energjise, per shkak te mungeses se ideve te qarta strategjike te drejtuesve tane ne pushtet per kapercimin e krizes dhe per mosmbajtjen e premtimeve te marra perpara elektoratit dhe partise, sjellin nderprerjen e prodhimit dhe te investimeve dhe frenojne çdo shqiptar dhe çdo partner te huaj per te vazhduar investime te metejshme qe zgjerojne bazen e rritjes ekonomike dhe qe shtojne te ardhurat ne dobi te punemarresve dhe te konsumatoreve".

Po sot, kryetari Nano tha se masa e socialisteve duhet te nderhyje per te frenuar dhe goditur me forcen e institucioneve dhe te ligjit,te gjitha praktikat dhe fenomenet qe shtetin e vene ne sherbim te individeve dhe te familjeve te tyre,te cilet abuzojne me votat dhe taksat e shqiptareve. Komentet e sotme kryetari i socialisteve zoti Nano I beri vetem 18 kilometer larg nje proteste per mungesen e energjise elektrike,proteste e cila u zhvillua perprara nderteses se Prefektures se Shkodres nga shoqatat antikomuniste.

XS
SM
MD
LG